Rentgenova 29/24 18000 Niš
+381 66 8261346
optimumnis@gmail.com

O nama

Omladinski Progresivni TIM Udruživanja Mladih

Created with Sketch.


Udruženje „Omladinski progresivni tim udruživanja mladih – OPTIM-UM” je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti pedagoške, psihološke i sociološke prakse. Kao tim mladih entuzijasta ujedinili smo se u cilju unapređenja aktivizma dece i mladih stvaranjem programa obrazovnog karaktera, samostalno i kroz saradnju sa drugim organizacijama, ustanovama, predstavnicima akademske zajednice, kao i predstavnicima svih nivoa vlasti. Strukturu udruženja čine studenti i diplomirani pedagozi, psiholozi i sociolozi. Udruženje trenutno ima nekoliko desetina aktivnih članova. Delatnosti udruženja su usmerene ka kreiranju različitih programa koji će poslužiti razvoju tolerancije, suživota i dijaloga među decom i mladima, bez diskriminacije i nasilja, koji će im omogućiti razumevanje izazova odrastanja i sazrevanja i pomoći im da prihvate pozitivne vrednosti života u zajednici.

Naši ciljevi:

  1. Unapređenje aktivizma dece i mladih kroz programe obrazovnog karaktera i kroz saradnju sa drugim organizacijama, predstavnicima akademske zajednice, predstavnicima svih nivoa vlasti, privatnim sektorom, prosvetnim institucijama i naročito lokalnom zajednicom.
  2. Rad na kreiranju programa tolerancije, suživota i dijaloga različitosti među decom i mladima bez diskriminacije i nasilja.
  3. Podsticanje programa koji će obezbediti jačanje podrške za zdrav psihološki, fizički, lični i socijalni razvoj i napredak dece i mladih.
  4. Razvoj posebnih programa koji će biti prilagođeni deci i mladima sa ciljem unapređenja nihovih sposobnosti za učenje i inkluziju u moderne društvene tokove.
  5. Razvoj posebnih programa koji će omogućiti deci i mladima razumevanje izazova odrastanja i sazrevanja i pomoći im da prihvate pozitivne vrednosti života u zajednici.
  6. Pružanje podrške partnerima u lokalnoj zajednici kroz zajednički rad na kreiranju i realizaciji programa razvoja dece i mladih.
  7. Aktivno učešće u realizaciji programa iz oblasti pedagoške, psihološke i sociološke prakse i savetovanja u lokalnoj zajednici i regionu.
  8. Unapređenje znanja i navika dece i mladih za njihovo razumevanje i aktivno uključivanje u rešavanje društvenih pitanja.
  9. Pomoć lokalnoj zajednici radi efikasnog korišćenja resursa znanja za sprovođenje programa razvoja dece i mladih.
  10. Stručan doprinos u programima koji su od značaja za EU integracije Srbije a u oblasti koje se tiču razvoja dece i mladih a po najboljim standardima pedagoške, psihološke i sociološke prakse i savetovanja.